27 Şubat 2008 Çarşamba

ODA GENEL KURULUNA DOĞRU

Sayın Üyemiz,


25. Oda genel kuruluna yaklaştığımız bugünlerde Ankara Şube genel kurullarının yalnızca 5. sini geride bıraktık. Katıldığı 4. genel kurulda Demokratik Oluşum, Ankara Şubenin bu kısa tarihinin 6 yılına sığmış çalışmalarını ve savuna geldiği ilkelerini üyelerle buluşturma ve yeniden üretme fırsatını bir kez daha yakaladı. Genel kurul öncesi süreçte gerçekleştirilen işyeri ziyaretleri, toplantılar ve en sonunda da genel kurul toplantısı ve çalışma raporumuz ile, üyelerimizin belirli bir kesimine erişilerek, yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişi sağlandı.


Genel kurul süreçlerinin olağan koşullarının yanı sıra 5. genel kurul sürecinde, kuruluşundan üç genel kurul sonra, Demokratik Oluşum tüm demokratik süreçlerde olağan karşılanması gereken bir durumla karşı karşıya kaldı. Oluşumumuz Oda içi başka bir grupla tezlerini karşılaştırma ve yarıştırma, en çok kendi kendine sistematik olarak yönelttiği eleştirilerin bir kısmını genel kurul ortamında kendini ifade eden diğer gruptan ve üyelerimizden duyma olanağını yakaladı. Bu diğer grubun geçmişte Demokratik Oluşum şemsiyesi altında kendini ifade eden üyelerimiz ile Oda çalışmalarına ilk adımlarını atmakta olan genç üyelerimizden oluştuğunu görmekteyiz. Ayrışmanın ülke ve kent gündemine yaklaşımda değil, Oda Yönetiminde ortaya çıkan anlayış farklılığı nedeniyle ortaya çıktığı Şube Genel kurulu sürecinde netleşmiştir. Demokratik Oluşum grubu, bu sürece tüm hassasiyeti ile yaklaştı ve yaşanan süreci basit bir seçim çalışmasını aşacak bir anlayışla ele aldı, tüm olanakları Oda yararına değerlendirdi.


Demokratik Oluşum Grubu yaşanan Şube seçimlerinde yaşanan süreci şöyle değerlendirmektedir: Şube Genel Kurulunda Toplum için Şehircilik Platformu adı ile ifade edilen görüşlerin temelleri, Genel Merkezin seçilmiş–atanmış organlarında görev almış 3 üyemiz tarafından yapılan bir çağrı ile atılmıştı. Her ne kadar odada sadece son dönemde değil ondan öncesinde de görev almış ve emek vermiş bu kişilerin söz konusu çağrıyı ancak seçimlerin hemen öncesinde yapmış olması çağrının etkisini ve etki alanını sınırlamış olsa da, yeni nesil meslektaşların bilgi ve deneyimleri ile taze fikirlerinin Oda bünyesinde değerlendirilmesi çabası tarafımızca takdirle karşılanmıştır.


1970'li yıllarda TMMOB örgütlülüğünde somutlaşan "mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığının mesleki bilimsel birikimlerini halkın hizmetine sunması" anlayışının ancak ve ancak Oda içi bir demokrasi anlayışıyla ve Oda süreçlerinde tek adam sultaları yerine kollektif anlayışların egemen olması ile mümkün olacağı savı ile 6 yıl önce ortaya çıkan Demokratik Oluşum; birikimi, deneyimi, programı ve bakış açısı ile Şube seçimlerinde ortaya çıkan ayrışmayı aşan bir çerçeve oluşturmak sorumluluğunu hissetmektedir.


Geçtiğimiz üç dönemin Genel Merkez ve Ankara Şube çalışma programları ve çalışma raporlarından izlenebilecek yaklaşımımızın 2008 Oda Genel Kurulu sürecinde yeniden değerlendirilmesi amacıyla, 28 Şubat Perşembe, saat 18.30'da Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nde bir araya geliyoruz.


Katılım ve katkılarını bekliyoruz.


DEMOKRATİK OLUŞUM GRUBU ADINA;

Erdal Kurttaş

Çiğdem Ünal

Murat Çevik

S. Gökçen Kunter

Kemal Şahin

Adres: Hatay Sokak 24/7 Kocatepe

Hiç yorum yok: